walt_disney_houseJag lovade att jag, förutom om fotografi, skulle skriva om min hemstad Chicago på bloggen. Ni vet att jag åker dit regelbundet med min familj. Så nu är det dags igen! Tänker passa på och berätta något som ni kanske inte känner till om Chicago. Det finns ingen i Sverige som inte vet vem Kalle Anka är, eller hur? En julafton utan honom och hans vänner är otänkbar. Förresten, jag kallar honom fortfarande Donald Duck av förståeliga skäl. However, visste ni att hans skapare – Walt Disney – är född i Chicago? Många svenskar känner till att det finns Walt Disney Concert Hall i Los Angeles. Och alla känner till Disney World i Florida. Men hur många känner till Walt Disneys hus i Chicago?

Huset i Chicago där han föddes, såldes för några år sen till ett par som renoverade det för att öppna det för allmänheten som Walt Disney museum. Nu har Chicago fått en sevärd plats till. Och vi tänkte besöka huset den här gången. Senast jag hade vägarna förbi så höll de på och renoverade för fullt. Det kommer att bli spännande att komma in i Disneys värld med barnen. Mitt i Chicago! Jag erkänner att jag känner mig lite stolt. Tänk vad häftigt att generation efter generation växer upp med Disneys figurer. Disneys värld går liksom aldrig ur tiden.

Nu från det ena till det andra …

Jag nämnde senast lite lätt det där med mikrofotografering. Är själv väldigt fascinerad av hur fantastiskt vackert är det som ögat inte kan se men som uppenbarar sig med hjälp av fototekniken. För att förstå vad jag menar kan du ta en titt på hur sand ser ut i 250 gångers förstoring. Gud, vad vackert!

 

(Visited 100 times, 1 visits today)