Vill du bli bättre på att fotografera? Har du kanske införskaffat en bra kamera men känner dig inte trygg som fotograf? Inga problem, här kommer några fototips som garanterat kommer göra dig säkrare bakom objektivet:

Fototips #1. Se till att alltid ha din kamera med dig. De bästa fotografierna är de som blir av, för att de ens ska ha möjligheten att hända gäller det att du har din utrustning med dig.

Fototips #2. Testa dig fram. Det är bra om du läser instruktionsboken till din kamera men det är också förståeligt om du tycker att det är tråkigt. Se istället till att ta många bilder och prova massor av olika inställningar för att se vilken som ger bäst bild. Man måste anpassa ISO-tal efter ljuset i rummet och det är viktigt att tänka på vinkeln, men det enklaste sättet att lära sig är helt enkelt genom att experimentera.

Fototips #3. Fotografera både människor och platser. Du kanske har ett särskilt intresse för natur och helst av allt vill fotografera ängar och träd? Gör det men glöm inte att fota även människor och djur. Genom att byta objekt lär du dig mer om din kamera och dig själv som fotograf, vilket gör att du blir bättre och klarar av att få snyggare bilder. En särskilt utmanande övning är att fotografera små barn eftersom det inte bara handlar om kamerainställningar då, utan det handlar om din inställning till ditt objekt och hur du ska gå till väga för att få den bild du vill ha. Sista fototipset för denna gång: våga gå nära. Av blygsel eller rädsla håller sig många på avstånd men en bra fotograf vågar ta sig nära sitt objekt och prova många olika vinklar. Gå nära och ta många bilder så att du har ett stort utval att välja emellan i efterhand.

(Visited 318 times, 1 visits today)