Alarmet vaknade till liv klockan 5.00 på morgonen. Fåglarna utanför fönstret var redan uppe och kvittrade, de väntade på mig. Kameran var fulladdad och färdig för morgonrundan i skogen, in med mackan och bananen i väskan och ut till bilen innan solen kommer fram. I bagageluckan hade jag tidigare skruvat på nätet där jag lade in allt material som jag använder till kameran, det förhindrade jag att det inte rullade runt i kurvorna med farten. Men nu hade jag installerat ett bagagerumshylla där allting fick plast. Jag älskar att fota fåglar och morgonen är den perfekta tiden för att ta mäktiga bilder. Samtidigt passar jag på att göra min dagliga motionsrunda. Det tar 20 minuter med bil till mitt favoritställe, det känns som att fåglarna vet att jag ska komma och börjar posera för mig med bröstet upp i vädret när jag kommer. I två år nu har jag försökt fota alla fågelarter i Sverige, jag har rest från norr till söder men har fortfarande många arter kvar att fota. En dag kommer jag lyckas få med allihop i min kollektion.

Fåglarna som vaktar skogen.

(Visited 1 times, 1 visits today)